Einde Kalkaanslag
100 dagen geld terug garantie
Goedkoop, eenmalig €159
Onderhoudsvrij

Hardheid water

De waterhardheid heeft te maken met de hoeveelheid kalk dat in de grond zit waar het water opgepompt wordt. Deze kalk en andere deeltjes komt in het drinkwater terecht. De hardheid van het drinkwater verschilt door heel Nederland. Je kunt op waterhardheid.nl gemakkelijker de waterhardheid bij jou in de buurt controleren.

Wat is hard water?

Nederlandse waterleidingmaatschappijen maken meestal gebruik van lokaal grondwater. In grondwater zitten verschillende mineralen, bijvoorbeeld magnesium en calcium. Deze mineralen bepalen de hardheid van het water, hoe meer van deze stoffen in het water zitten hoe harder het water is. De hardheid verschilt per regio.

Nadelen van hard water

In Nederland hebben we veel gebieden met hard water, er zit dus veel magnesium en calcium in het water, deze stoffen kristalliseren en zo ontstaat kalk. Kalkaanslag zie je terug op de apparaten in huis, bijvoorbeeld in de boiler, de vaatwasser en de waterkoker. De kalk heeft een zeer nadelig effect op de werking van deze apparaten.

Door hard water ontstaat kalkaanslag, kalkaanslag bindt zich voornamelijk aan warmte elementen (vaak te zien bij je waterkoker). Dit gebeurt ook bij apparaten die meer water gebruiken, zoals de wasmachine. Het kost apparaten daardoor meer energie om water te verwarmen. Door de kalkaanslag ontstaat er een isolatielaag op het verhittingselement. Dit zorgt er voor het apparaat veel meer energie gebruikt om het water op te warmen. Een klein kalklaagje van 2 millimeter zorgt al voor een stijging in energieverbruik van 20%. In een verder gevorderd stadium kan het zelfs 70% meer energie kosten. Dus, hoe langer je kalk onbehandeld laat hoe erger de schade en de onnodige kosten. 

Een ander nadeel is dat de leidingen van de apparaten slijten. Door de kalkaanslag van het harde water worden leidingen sneller beschadigd. Ook kan de waterdruk afnemen en er gaan verstoppingen ontstaan. Waterleidingen kunnen een dikke laag aan kalk opbouwen, waardoor de waterleidingen hun druk verliezen. Onbehandelde kalkaanslag veroorzaakt een toename in energiekosten maar het vergroot ook de kans dat jouw apparaten kapotgaan.

Hoe kan je hard water zacht maken?

Hard water geeft vervelende problemen. Het is gelukkig eenvoudig op te lossen door een Aquamag 7000 antikalk magneet als waterontharder alternatief te installeren. 
Door de krachtige magneet worden de mineralen magnesium en calcium gescheiden, waardoor er geen kristallisatie ontstaat (dit is de oorzaak van kalk). De Aquamag 7000 van Waterontkalkerkopen.nl zorgt bijvoorbeeld voor zachter water.

De Aquamag 7000 zorgt er met de magneet voor dat de kalkaanslag in je leidingen geleidelijk oplossen. Dit heeft een positief effect op de hardheid van het drinkwater waardoor jouw apparaten langer mee gaan. De kalkaanslag neemt dusdanig af waardoor het gebruik van energie veel efficiënter is, je kan tot wel €500 per jaar besparen met dit alternatief voor een waterontharder. Probeer de Aquamag 7000 nu voor €159 en verlaag de waterhardheid bij jou thuis.

Hardheid water, Voordelen hard Water, Douche Waterontkalker prijs
Schuiven naar boven